Mijn afstudeerproject

 

Het is zo’n verrijking sinds ik weet dat ik mijn stemming en gemoedstoestand kan beïnvloeden, dat ik het als mijn missie ervaar om anderen hiermee kennis te laten maken. Daarom ga ik november 2015 afstuderen als Internationaal NLP Trainer met het thema “vitaler en minder futloos” waarin de taal van het lichaam en het (nu nog onderbewuste) innerlijke weten een grote rol zal spelen.

Dit  komt op vele onderdelen terug in de 6 daagse cursus.

 

Delen via sociale media

Neem de regie over jouw gezondheid

Onderzoek je gedachten

volg je hart

en

leef bewust

Doe toch eens normaal met al die voeding hypes!!!

De tijd vliegt!!!

Gepost 2017/04/23

 

Laatst was ik weer eens met mijn auto flink aan het doorjakkeren. Ik ben namelijk behoorlijk vaak  te laat, of tenminste bijna te laat. Racend over de weg kijk ik steeds op de klok en ben aan het berekenen wat mijn aankomst tijd zal zijn op basis van mijn huidige voortgang. Dat is het enige waar ik mee bezig ben. Autorijden, klok kijken, rekenen en bedenken dat ik niet te gejaagd binnen moet komen. En dan ben ik écht bijtijds m’n bed uitgekomen maar met wat tijd overdenk ik…” oh dit nog even doen, dat nog even opbergen”. En voor ik het weet….. ja hoor….. weer haasten.

 

Mijn oma zei jaren geleden; “Monique, de tijd gaat echt steeds sneller. Hoe ouder je wordt hoe sneller de jaren aan je voorbij vliegen.” Deze woorden komen steeds weer terug.

Niet alleen in mijn gedachten. Ik hoor ze namelijk ook regelmatig terug van andere mensen.

 

Door de jaren heen heb ik mij steeds afgevraagd hoe dat nu komt. Hoe komt het nu precies dat tijd sneller voorbij lijkt te gaan?  Wanneer ervaar ik het zelf en wanneer niet.

 

Misschien herken je dit. Een vakantie met het doel om helemaal niets te doen. Zelf doe ik altijd mijn best een ideaal plekje te vinden. Niet te rustig, niet te druk met eetgelegenheden in de nabije omgeving.  Heerlijk ontspanning voor gemiddeld zo’n 12 dagen.

Dan lijkt het na 5 of 6 dagen alsof we best al lang weg zijn. Dan zeggen we tegen elkaar;  ‘zo heerlijk nog een hele week. Wat fijn.”

Jammer genoeg lijkt het alsof het 2e gedeelte 2 keer zo hard gaat als het eerste gedeelte. Floep……weg!!! Voor we het weten zitten we in het vliegtuig terug naar huis.

 

Wat is er dan gebeurt die 2e week? Wij hebben dan ons loopje gevonden naar het favoriete restaurant en het lekkerste plekje aan het strand, enz. De tijd om te relaxen. Heerlijk dat boek te lezen of dat blad met die mooie woonideeën. Mmmmmm……. Zullen wij de keuken nu gaan vernieuwen of restaureren? En willen we dan meteen een nieuwe vloer, of niet? Ga ik een nieuwe opleiding doen of…………? En zo soest de tijd voorbij!

 

Laatst hebben we een mooie trip door Zuid-Afrika gedaan en gezien onze ervaringen was het ongelooflijk dat dit maar 2 weken waren. Het leek zoveel langer…………

Door het wisselen van locatie, landschappen en gezelschappen zijn er zoveel indrukken geweest en hebben we eigenlijk niet de kans gehad de tijd aan ons voorbij te laten gaan.

 

Met de woorden van mijn oma in mijn hoofd, vraag ik mij af; “Zou het kunnen zijn dat dit ook zo met het leven is?” Het eerste gedeelte van het leven de wereld ontdekkend en veel dingen aan het leren. De omgeving voortdurend observerend zodat ik weet wat ik kan verwachten en wat er van mij verwacht wordt.

Daarna zijn heel veel dingen ‘gewoon’. De weg naar het werk, de woonplaatsen van mijn familie, de routines van het huis opruimen, de boodschappen doen in dezelfde supermarkt. ’s Avonds in mijn eigen comfortabele bed en vervolgens morgen weer zo’n dag.  

 

Nu ben ik bezig met een experiment om de tijd te vertragen.  Tenminste…. Te vertragen voor mijn gevoel.  Ik probeer zoveel mogelijk mijn omgeving in mij op te nemen. Die is altijd anders….. want de ene dag regent het, de andere dag schijnt de zon. De bomen veranderen, de mensen die ik tegenkom veranderen. Daarbij let ik op mijn ademhaling en ga ik iets langzamer en dieper ademhalen. Als ik dit doe onder het autorijden dan ga ik ook vanzelf rustiger rijden. Ik voel mij veel rustiger omdat ik door deze oefening niet bezig kan zijn met waar ik strak moet zijn. Of wat ik straks moet doen. Ik geniet meer!

 

Het is echt niet altijd even makkelijk hoor. Ik heb ook mijn dagen dat het heel lastig is omdat de agenda echt te vol is. Toch doe ik dan ook pogingen. Dan maar minder geslaagd J.

Kijk dat is ook nog eens mooi mee genomen. Meteen niet zo streng meer voor mijzelf.

 

Doe je mee?

 

Lees de rest van deze post »

Zo'n zweverig begrip.... 'in contact met jezelf'......

Gepost 2017/04/07

Er zijn van die momenten dat ik mijn leven evalueer. Hoe sta ik er nu in? Welke keuzes zijn er gemaakt en welke omstandigheden hebben meegespeeld? Vooral wat heb ik daarmee gedaan?

 

En dan is daar altijd weer die twijfel. Heb ik het wel goed gedaan, wil ik zo verder oud worden of zal ik andere keuzes maken? Misschien is het wel heel normaal dat een vrouw van bijna 48 jaar zich zo voelt. Ik vind namelijk echt andere dingen belangrijk dan 5 jaar geleden. En kan ook veel emotioneler reageren. Is dit nu een midlife crisis of het begin van de overgang…….. OEFFF!!!

 

Als duizendpoot heb ik mijn hele leven altijd van alles aangepakt. Niets was mij teveel. Bang om iets te missen en vooral goed in mijzelf overschatten. In mijn familie gaat het verhaal over een oom van mij die in zijn jonge jaren ging solliciteren als badmeester, alleen…… hij kon niet zwemmen. Toen hem gevraagd werd van de hoge duikplank te duiken en naar de andere kant te zwemmen klom hij gewoon de duikplank op, dook het water in om vervolgens om hulp te moeten roepen. Oeps!!!???

Toch merk ik dat ik dezelfde neiging heb in figuurlijke zin. Familietrekje dus.

 

Ik heb namelijk altijd eerst ja gezegd, gewoon gaan doen wat gevraagd werd om daarna pas te bedenken of het nu wel zo’n slimme zet is geweest. Een figuurlijke sprong in het diepe in plaats van de letterlijke. Mijzelf voortdurend overschatten en handelen om…… ja waarom eigenlijk. Te pleasen? Laten zien dat ik het kon? Niet willen falen? Mijn oom moest wel om hulp roepen omdat hij anders zou verzuipen. Ik deed dat niet!  Ik bleef spartelen als een gek om mijn hoofd boven water te houden. Het heeft ervoor gezorgd dat ik op mijn 24e zwaar overwerkt was. Tegenwoordig valt ook dit onder de noemer burn-out.

 

Vervolgens ben ik wat meer gaan wikken en wegen voordat ik tot een actie overging. Hoewel dat vaak zijn voordelen heeft, kan ik niet zeggen dat ik daar nu echt blijer werd. Al dat denken veroorzaakte bij mij allerlei twijfels en zorgde er zelfs voor dat ik behoorlijk besluiteloos werd. Malend in mijn bed, slapeloze nachten en prikkelbaar in mijn keuzestress. Vooral bedenken of ik mij goed zou voelen bij een bepaalde keus. Denken, denken, denken…….Pffffff vermoeiend hoor.

 

Gelukkig kunnen wij allemaal leren om op een andere manier te gaan handelen. Sinds een aantal jaren weet ik dat het voor mij het beste werkt om weer terug te gaan naar het doen. Alleen dan anders. Hoe??? Ik ga dan zitten op een plaats, waar ik niet gestoord wordt, om mijn hoofd zo stil mogelijk te maken. Al is het op het toilet bij een concert van Doe Maar (echt gebeurd)! Ik focus mij dan op mijn ademhaling en op mijn hart. Elke keer als ik afgeleid wordt door een gedachte, ga ik met mijn aandacht terug naar mijn ademhaling. De ene keer heeft het meteen effect, een andere keer duurt het allemaal wat langer. Daarna ‘weet’ ik vaak wat mij te doen staat.

 

Bij het bedenken heb ik altijd die angst voor een verkeerde keuze of afwijzing. En angst verlamd en is nu eenmaal niet de beste raadgever om iets te veranderen. Even afstand nemen is voor mij een manier zodat ik meer overzicht krijg. Als het ware even uitzoomen zodat ik beter weet wat belangrijk voor mij is. En dan spring ik alsnog in het water, alleen beter voorbereidt! Met zwemdiploma of reddingsboei.

 

Hoe werkt dat nu…. Met mijn midlife crisis! Op de één of andere manier krijgen we steeds weer dezelfde uitdagingen voor ons alleen op een dieper niveau. Ik ga een nieuwe levensfase in en ook dat is weer onbekend terrein.

Gaandeweg heb ik ontdekt contact met mijn ademhaling en hart, contact met mijzelf betekent. Het maakt dat het allemaal een stuk makkelijker gaat. Ik voel mij beter en maak ik keuzes waar ik achter sta en mijn gedachten zijn meer gefocussed.

Dit geeft mij vertrouwen dat het wel goed komt met die midlife crisis van me.

 

Wil ervaren wat voor effect focus op jou heeft? Dat kan op de volgende wijze;

 

Ga zitten op een rustige plaats rechtop zitten.

Adem 3 x langzaam in en uit om je geest tot rust te brengen.

Voel je voeten op de grond en merk op of dit effect heeft op je ademhaling.

Vervolgens richt je de aandacht op je hart. Bij iedere inademing gaat je aandacht van je hart naar je buik en met een uitademing van je buik naar je hart.

Blijf je concentreren op deze ademhaling. In en uit. Als er gedachten opkomen keer je met je ademhaling terug naar je hart.

Focus je volledig op je ademhaling en je hart.

Als je tot rust gekomen ben stel je de vraag die je bezighoudt waarna je jezelf weer op je ademhaling en je hart richt.

 

Tip; wees liefdevol en geduldig met jezelf.

 

Ik ben onwijs benieuwd hoe dit je lukt? Laat je me het weten?

Lees de rest van deze post »

Hormonaal Vitaal; een unieke 9 daagse training

Gepost 2016/07/06

TRAINING HORMONAAL VITAAL in 9 dagen op Locatie DeZaak3B

HOE KUN JIJ ZORGEN HORMONAAL WEER LEKKER VITAAL TE ZIJN?

De negen trainingsdagen hebben als uitgangsbasis de visie van de hormoonfactor gecombineerd met effectieve communicatie gebaseerd op NLP. De hormoonfactor pakt de hormoonbalans aan door middel van voeding, beweging en stressreductie. Toepassing van de door ons gebruikte NLP kennis en interventies zullen je helpen de juiste mindset te creëren en om veranderingen op een dieper niveau eigen te integreren.

Daarnaast zullen we gebruik maken van simpele ontspanningstechnieken waardoor je makkelijker met stressvolle situaties leert om te gaan.

 

WAT KUN JE VAN ONS VERWACHTEN?

Lees de rest van deze post »

Ontdek in 1 dag wat jij kunt doen om de regie te krijgen naar een fitter en vitaler leven.......

Effectief Communiceren met NLP

Gepost 2015/03/27

Laat je inspireren....en ontdek hoe jij het beste uit jezelf haalt.

  • Zou je wat beter voor jezelf op willen komen
  • Wil je leren om makkelijker en effectiever met anderen en met jezelf te communiceren
  • Kan je soms wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken
  • Loop jij vast in je relatie
  • Heb je het idee dat je soms niet gehoord wordt
  • Wil je meer genieten en minder moeten
  • Leren haalbare doelen te stellen

 

Schrijf je hier in voor deze 6–daagse introductie cursus

    

 Aan het eind van deze cursus;

- Kan je beter contact maken met een ander en daardoor effectiever resultaat bereiken.

- Weet je wat je belemmerende overtuigingen zijn

- Meer keuzevrijheid doordat je beseft wat de relatie is tussen je denken, voelen en doen.

- Weet je dat je je stemming kunt beïnvloeden

- Heb je geleerd je doelen te stellen en wat je nodig hebt deze te behalen.

- Weet je wat jou energie en een goed gevoel geeft.

 

Waar:       SCHOONHEIDSSALON 4YOU IN ROCKANJE

Wanneer: 6 dinsdagen start 12 mei van 9.30 tot 16.30 uur

Lees de rest van deze post »

Een nieuwe uitdaging!

Gepost 2015/02/09

 

Zou je willen leren om makkelijker en effectiever met anderen te communiceren, wil je meer genieten en minder moeten?

 

Wil jij beter in je vel zitten en meer grip hebben op je stemming?

Wil je leren haalbare doelen te stellen?

Schrijf je dan in voor deze 6–daagse NLP introductie cursus

 

Aan het eind van de introductie cursus;

-          Kan je beter contact maken met een ander en daardoor effectiever resultaat bereiken.

-          Weet je wat je belemmerende overtuigingen zijn

-          Meer keuzevrijheid doordat je beseft wat de relatie is tussen je denken, voelen en doen.

-          Weet je dat je je stemming kunt beïnvloeden

-          Heb je geleerd je doelen te stellen en wat je nodig hebt deze te behalen.

-         Weet je wat jou energie en een goed gevoel geeft.

 

Waar:       CULTUREELCENTRUM ‘DE MAN’ OOSTVOORNE

Wanneer: 14 en 28 Maart, 11 en 25 April, 9 en 23 Mei

Kosten:    6 zaterdagen voor  € 170,-

 

 

AFSTEMMEN   POSITIEVE INTENTIE   OVERTUIGINGEN

LOGISCHE NIVEAUS     FYSIOLOGIE VAN EXELLENTIE

SCORE-MODEL   SUBMODALITEITEN    MODEL V.D. WERELD

 

 

Deze 6 daagse cursus is bestemd voor iedereen die via NLP technieken wil leren hoe je meer balans voor jezelf kan creëren.  Je leert persoonlijke doelen te zetten voor zowel de korte als de lange termijn. Door middel van krachtige modellen leer je de motivaties van anderen en bovenal van jezelf beter te begrijpen.